Wednesday, April 8, 2009

aaarrggghhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >_<

AAARRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!
tension nye!!!!!

ak dpt timetable keje ak tuk bln ni.. ni kan last month ak..
ak practical smpai 30/4 jer..

ade la beberape module ak kene buat..
td ak igt nk trus buat next module coz ade beberape yg dah siap..
module yg ak kene buat ni adalah clinical report..
tuk case sexual abuse & age estimation..
tp module tue x siap lagi requirement die..
then ok la, bos ak kasi lps lunch td..

skali die kasi mmg exact form dari hospital kt india..!!!! :O
dah 1 hal die suruh ak extract details dari form tue..
ok ak pon bace la..
sekali ade la psl2 tulang la, tue la ni la..
adus!!!! mane la ak tau tulang ni ktne..
ak bljr dl pon yg basic2 jer...
nsb baik akak forensik arini free cikit..
ak pon mintak tlg die la..

pastu ade terms yg die xtau.. so tnye la bos..
skali die suruh letak mcm2 algorithm..
klu ko nak estimate umur sumone, klu amik data dari gigi, die ade algorithm die nak kire..
then tulang pon ade algorithm die nak kire..
height, weight.. sume la ade algorithm sendiri tuk kire umur ni..
yg bos ak ni nak sume2 algorithm tue msuk dlm sistem.. :(

dah la 1 algorithm pon ak xtau!!!
td die siap kasi buku lg.. ape tah tjuk die..
tp buku tue psl forensik kes..
waaaaaa~~~
nsb baik akak forensik tu nak tlg..
die amik buku tue bwk blk.. baca2 ape yg patut~
huhuh~
bak kate bos ak tue..
programmer biase yg xde biology knowledge, akan main buat jer..
tp ktorg yg amik kos bioinformatik ni, kene tau setiap entry tue ape die nak..!!
yg ak bljr psl gene, protein.. xde pon psl tulang...
huhuh~
dah la report ni kene siap dlm ms 6 ari~
sempat ke x ni.. :(

pastu system tuk clinic ak lg x siap..
waaaaaahhhhh~
baru happy2 nak abis practical..
tp ak dah rasa disaster!!!! :(

6 comments:

piCaSa said...

hmm relax miza..relax k..i'allah ko leh wat..ak tau ko rjin n kuat smngt..gud luck my fwen..

oRcHiD said...

huhuhu~

rina-chan said...

miza-chan~
btenang ok~
wat sikit2..nnti siap r
chay0ok..ganbatte ne..
x_X

oRcHiD said...

rina-chan~
thanx..

skrg ak dah stat wat coding..
akak forensik tlg ak cari details..
huhuhu~

wish me luck.. >_<

ajoy87 said...

hahaha...
tu la hakikat bdk2 praktikal...
digunakan sepenuhnya utk kepentingan sendiri...
kdg2 keje org lain,org lain yg jd mangsa!
terima je...
ada hikmah disebalik kesusahan...
InsyaAllah...

oRcHiD said...

huhu~
thanx.. :|